Lekker Nijkerk_

Smaakvolle stadspromotie

LekkerNijkerk, een initiatief om Nijkerk en haar omgeving onder de aandacht te brengen. Want een prachtig centrum, gevarieerde winkels en horeca, goede bereikbaarheid, uitgebreide recreatiemogelijkheden en volop water en natuur. Samen hebben we gezocht naar een manier om de charme van Nijkerk te vangen in een herkenbare en aantrekkelijke merkidentiteit. Citymarketing in optima forma.

Oplossing

Perron18 ging aan de slag met een creatieve benadering van branding en design en de ontwikkeling van een strategische merkidentiteit. Met onze expertise in grafisch ontwerp, interactief webdesign en marketing, hebben we een unieke visuele taal gecreëerd die de essentie van LekkerNijkerk weergeeft.

Proces

Het proces begon met diepgaande brainstormsessies met initiatiefnemer Platform Binnenstand Nijkerk waaronder een flink aantal Nijkerkse ondernemers. Doel hiervan: het benoemen en begrijpen van de kernwaarden en de boodschap van LekkerNijkerk. Aan de hand van de uitkomst van de brainstromsessies zijn er drie concept-logo’s ontwikkeld, geïnspireerd op de verscheidenheid aan het lokale aanbod in Nijkerk en omgeving.

Guerilla marketing

Tijdens dit creatieve proces is Nijkerk omgedoopt tot Lekker Nijkerk. Dat wil zeggen dat op alle toegangswegen de plaatsnaamborden van Nijkerk zijn ‘vervangen’ door Lekker Nijkerk. In een tijdsbestek van slechts één mysterieuze nacht was er een nieuwe stad geboren!  En ja, dat heeft de krant zeker gehaald…

 

Stem-campagne
Om bewoners, bezoekers en alle ondernemers volledig te betrekken is er onder de noemer ‘Lekker Stemmen’ een heuse stem-campagne gelanceerd om tot het definitieve logo te komen. Inclusief promotieteam, stemkaarten en stembussen bij alle welwillende ondernemers. Het LekkerNijkerk promotieteam heeft 3 weken op vrijdag en zaterdag kilometers gemaakt door het centrum van Nijkerk om maar zoveel mogelijk stemmen te verzamelen voor een volwaardige uitslag. Stemmen kon uiteindelijk online via de landingspagina, via de stembussen en natuurlijk bij het promotieteam zelf. En om de betrokkenheid onder de stemmers nog meer te vergroten, zijn er vier prijzen beschikbaar gesteld onder de stemmers door de Nijkerkse ondernemers.

Onthulling nieuwe logo

Een feestelijke en officiële onthulling van het winnende logo, in het centrum van Nijkerk, en de prijsuitreiking aan de winnende stemmers maken de officiële aftrap van Lekker Nijkerk compleet. De citymarketing van Nijkerk heeft het startschot gekregen!

#007cb0
#009fe3
#283583
#ffed00
#3fa535
#e6007e
#c00d0d
Slide Heading
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Klik Hier

Creatieve uitingen

Voor een consequente en herkenbare aanwezigheid op alle fronten, strekte onze creatieve branding zich ook uit tot offline materialen.

Zo hebben we uiteenlopende promotiematerialen ontworpen zoals brochures, banners, advertenties en natuurlijk de onvermijdelijke stadsgids, allemaal in lijn met de online merkbeleving. De stadsgids mag zich inmiddels met recht een verzamelobject noemen.

Door een aangepaste zienswijze in 2022 is de toevoeging ‘Stad vol smaak’ verwijderd uit het logo. Hierdoor wordt nog meer het Nijkerk-plús-omgeving-gevoel benadrukt. Naast de stad Nijkerk zijn dat ook de kernen Hoevelaken en Nijkerkerveen. 

Resultaat​

De samenwerking met LekkerNijkerk heeft geresulteerd in een sterk merk met een duidelijke boodschap die de lokale economie stimuleert door zowel bezoeker als bewoner naar Nijkerk en omgeving te trekken. Onze geïntegreerde aanpak heeft de zichtbaarheid van het Nijkerkse aanbod verhoogd en een consistente groei van het toerisme en lokale betrokkenheid aangedreven.

Perron18 is trots om LekkerNijkerks partner te zijn in hun missie om Nijkerk breed op de kaart te zetten als aantrekkelijke vrijetijdsbestemming. We kijken uit naar de voortdurende groei en succes van deze smaakvolle stadspromotie.

Daag ons Uit_

Wil je dat wij onze creatieve breinen laten kraken? Geef ons je onmogelijke deadlines en we gaan ermee aan de slag. Kom langs of neem contact met ons op. Wil je dat wij jou bellen? Dat kan ook!

Privacy statement  – Algemene voorwaardenSitemap – © 2024 Perron18

Ik wil graag teruggebeld worden